Nevíte, co jíte : jak vás klame potravinářský průmysl

Chci si vypůjčit

Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky? Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Petr Fořt, 1946-
Další autoři
Ivan Mach, 1952-
Typ dokumentu
Knihy
Fyzický popis
264 s. ; 24 cm
Vydáno
Brno : BizBooks, 2014
Vydání
1. vyd.
Témata
Bibliografie
Obsahuje bibliografie a rejstřík
ISBN
978-80-265-0274-6

MARC

LEADER 00000nam a2200000 a 4500
001 0989271
003 CZ-KlSVK
005 20231026011454.4
007 ta
008 141029s2014 xr ----e------001-0-cze-d
015 |a cnb002635403 
020 |a 978-80-265-0274-6  |q (váz.) :  |c 349.00 Kč 
035 |a (OCoLC)900136422 
040 |a OLA001  |b cze  |d ABA001  |d KLG001 
072 7 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 613.2  |2 MRF 
080 |a 613.263  |2 MRF 
080 |a 613.268+613.288  |2 MRF 
080 |a 664.4  |2 MRF 
080 |a 613.2  |2 MRF 
080 |a 613  |2 MRF 
080 |a 616-084  |2 MRF 
080 |a 614  |2 MRF 
080 |a 616  |2 MRF 
080 |a (048.8)  |2 MRF 
100 1 |a Fořt, Petr,  |d 1946-  |4 aut  |7 jo20000075390 
245 1 0 |a Nevíte, co jíte :  |b jak vás klame potravinářský průmysl /  |c Petr Fořt, Ivan Mach 
250 |a 1. vyd. 
260 |a Brno :  |b BizBooks,  |c 2014 
300 |a 264 s. ;  |c 24 cm 
504 |a Obsahuje bibliografie a rejstřík 
520 3 |a Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky? Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu. Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu. Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí. Kniha je přehledně rozdělena do tří částí: Co jsou to tuky? Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví. Co jsou to cukry? Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné. Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli.  |c flexibooks 
650 0 7 |a výživa člověka  |2 czenas  |7 ph127487 
650 0 7 |a sacharidy  |x zdravotní aspekty  |2 czenas  |7 ph125399 
650 0 7 |a tuky  |x zdravotní aspekty  |2 czenas  |7 ph126786 
650 0 7 |a kuchyňská sůl  |x zdravotní aspekty  |2 czenas  |7 ph189249 
650 0 7 |a racionální výživa  |2 czenas  |7 ph124968 
650 0 7 |a péče o zdraví  |2 czenas  |7 ph124852 
650 0 7 |a prevence onemocnění  |2 czenas  |7 ph137258 
655 7 |a monografie  |2 czenas  |7 fd132842 
700 1 |a Mach, Ivan,  |d 1952-  |4 aut  |7 mzk2003181800 
910 |a KLG001 
996 |b 3179642945  |c J 330478  |l OSVOKL  |s A  |a 24  |w 0989271_0001  |t KLG001.3179642945