Uchováváme potraviny bez elektrické energie : podle receptů našich babiček
Chci si vypůjčit
Jak naši předkové uchovávali potraviny? A lze se dnes vůbec obejít bez „elektriky“? Můžeme tyto ryze přírodní postupy používat i v našich moderních domácnostech? Ano! – a v této knize se to dozvíme. V této knize se dozvíme jak nejlépe: skladovat ovoce, zeleninu, brambory, obilniny, mouky, luštěniny, olejniny, rýži, trvanlivé pečivo,
uchovávat máslo a sádlo, konzervovat vejce, sterilovat ovoce, zeleninu a houby, ale i ovocné a zeleninové nápoje, máslo, mléko, ořechy, luštěniny, masné výrobky i hotové pokrmy, a to vše v domácích podmínkách. Závěrečná část je věnována uchovávání slunce a tepla našich sadů – výrobě destilátů a likérů. Pocitu z dobře vykonané práce se nic nevyrovná. Vytváření dostatečných zásob pro svou rodinu znamená potravinovou nezávislost, ale i zodpovědné využívání potravin beze zbytku, zhodnocování vstupních surovin i konec plýtvání, které jsou dnes mimořádně aktuální. Dvoudílná kniha Uchováváme potraviny bez elektrické energie volně navazující na úspěšné Domácnosti našich babiček podrobně seznámí čtenáře jak zpracovávat, konzervovat a dlouhodobě skladovat prakticky všechny druhy potravin bez použití tolik oblíbeného zamrazování. Při jejím sestavování bylo využito především osobních praktických zkušeností autorky, která se tomuto tématu úspěšně věnuje více než dvacet let.
… celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
-
Hlavní autor
-
Alena Anežka Gajdušková, 1971-
-
Typ dokumentu
- Knihy
-
Fyzický popis
- ^^^svazky : ilustrace ; 20 cm
-
Vydáno
-
V Praze ; Podlesí :
Dauphin,
2023-
-
Edice
- Sporáček
-
Témata
-
Popis jednotky
- 1500 výtisků
-
Bibliografie
- Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
-
ISBN
- 978-80-7645-432-3
-
Obsah
- Díl I. 2023. 295 stran