S knížaty u stolu : kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři

Chci si vypůjčit

Publikace se zaměřuje na pokrmy a nápoje, gastronomickou přípravu, formy stolování, kuchyňské a stolní nádobí i stavební podobu a vybavení kuchyní a hodovních síní středověkého dvorského prostředí.

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Kateřina Břečková
Další autoři
Miroslava Cejpová, 1961- , Hana Fabiánová, Petra Kaniová , František Kolář, 1977- , Irena Korbelářová, 1963- , Barbara Marethová , Dalibor Prix, 1961- , Romana Rosová, 1972- , Hedvika Sedláčková, 1945- , Romuald Turakiewicz, Michal Zezula, 1971- , Hradec nad Moravicí (zámek), Zamek Piastowski (Ratiboř, Polsko)
Typ dokumentu
Knihy
Fyzický popis
271 stran : ilustrace (převážně barevné), mapy, portréty, plány, faksimile ; 23 cm
Vydáno
Ostrava ; Ratiboř : Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Ostravě ve spolupráci se Slezskou univerzitou v Opavě a Powiatem Raciborskim, 2018
Vydání
Druhé vydání
Témata
Popis jednotky
Částečně přeloženo z polštiny
Doprovodná publikace ke stejnojmenné výstavě konané v letních a podzimních měsících roku 2018 v prostorách Státního zámku v Hradci nad Moravicí a Piastovského zámku v Ratiboři
Bibliografie
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
ISBN
978-80-7510-332-1
978-80-88240-08-2

Jednotky

Nápověda
Pro vytváření rezervací/objednávek je třeba se přihlásit.
Dostupnost Stav Oddělení Sbírka Umístění Více informací Poznámka Signatura
Prezenčně
Načítá se…
MZK
Sklad / do 1 hodiny
2-1429.529
Absenčně
Načítá se…
MZK
Sklad / do 1 hodiny
2-1429.529