Enterální a parenterální výživa
Chci si vypůjčit
Druhé aktualizované vydání mimořádně úspěšné monografie přináší komplexní pohled na obor klinické výživy v kontextu s nárůstem počtu náročných a urgentních operačních výkonů i závažných interních onemocnění vyžadujících nutnost dobrého pooperačního i předoperačního nutričního stavu pacienta. Ve své první části
se autoři zabývají problematikou klinické výživy obecně. Zmiňují např. pojem malnutrice, nutriční screening, podrobně jsou popsány substráty pro umělou výživu. V dalších kapitolách se pak věnují specifikům enterální a parenterální výživy, jejich formám i možným komplikacím. Velmi užitečnou součástí publikace jsou též kapitoly zabývající se speciální enterální a parenterální výživou v gastroenterologii, chirurgii, diabetologii, onkologii, v oboru urgentní medicíny a dalších oborech. Neméně důležitá je nutriční péče v neonatologii a pediatrii, jíž je v předkládané knize věnována zvláštní pozornost. V závěru monografie nalezne čtenář praktické informace týkající se indikace a organizace domácí enterální a parenterální výživy.
… celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
-
Hlavní autor
-
Jaromír Křemen, 1942-
-
Další autoři
-
Eva Kotrlíková, 1954-
Štěpán Svačina, 1952-
-
Typ dokumentu
- Knihy
-
Fyzický popis
- 139 s. : il. (některé barev.) ; 24 cm
-
Vydáno
-
Praha :
Mladá fronta,
2009
-
Vydání
- 1. vyd.
-
Edice
- Aeskulap
-
Témata
-
Bibliografie
- Obsahuje bibliografii a rejstřík
-
ISBN
- 978-80-204-2070-1