Jídlo pro radost : proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme
Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru.V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Knihy
- Fyzický popis
- 238 stran : barevné ilustrace, mapy, faksimile ; 24 cm
- Vydáno
-
V Brně :
Edika,
2021
- Vydání
- 1. vydání
- Témata
- Bibliografie
- Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
- ISBN
- 978-80-266-1629-0
MARC
LEADER | 00000nam a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | nkc20213326769 | ||
003 | CZ PrNK | ||
005 | 20210729112949.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 210604s2021 xr abh e 000 0 cze | ||
015 | |a cnb003326769 | ||
020 | |a 978-80-266-1629-0 |q (vázáno) : |c Kč 399,00 | ||
035 | |a (OCoLC)1263280118 | ||
040 | |a BOA001 |b cze |d ABA001 |e rda | ||
072 | 7 | |a 39 |x Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie |2 Konspekt |9 1 | |
080 | |a 39:641/642 |2 MRF | ||
080 | |a 613.2 |2 MRF | ||
080 | |a 304 |2 MRF | ||
080 | |a 392.81 |2 MRF | ||
080 | |a 316.72/.75 |2 MRF | ||
080 | |a 641/642 |2 MRF | ||
080 | |a 663/664 |2 MRF | ||
080 | |a 502.131.1 |2 MRF | ||
080 | |a (048.8) |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Ferrarová, Eva, |d 1953- |7 xx0016854 |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a Jídlo pro radost : |b proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme / |c Eva Ferrarová |
250 | |a 1. vydání | ||
264 | 1 | |a V Brně : |b Edika, |c 2021 | |
300 | |a 238 stran : |b barevné ilustrace, mapy, faksimile ; |c 24 cm | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
336 | |a statický obraz |b sti |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
504 | |a Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy | ||
650 | 0 | 7 | |a antropologie jídla |7 ph1121864 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a stravování |7 ph182426 |x sociální aspekty |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a stravovací zvyky |7 ph931806 |x kulturní aspekty |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a gastronomie |7 ph120473 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a potraviny |7 ph115833 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a udržitelný rozvoj |7 ph126768 |2 czenas |
650 | 0 | 9 | |a food anthropology |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a catering |x social aspects |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a food habits |x cultural aspects |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a gastronomy |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a foodstuffs |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a sustainable development |2 eczenas |
655 | 7 | |a monografie |7 fd132842 |2 czenas | |
655 | 9 | |a monographs |2 eczenas | |
910 | 2 | |a BOA001 |b 2-1465.861 | |
928 | 9 | |a Albatros Media - Edika | |
990 | |a BK | ||
991 | |b 202107 |c NOV | ||
995 | |a 01 | ||
996 | 6 | |b 2610870177 |c 2-1465.861 |l MZK |r Sklad / do 1 hodiny |n 2 |p p.v. |w 001855762 |u 000010 |a 1 |e BOA001 |j MZK50 |s P |t BOA001.MZK01001792669.MZK50001855762000010 | |
996 | 7 | |b 2610871714 |c 2-1465.861 |l Vol.výběr |r VV 0p |n 6 |p kup |h 39 FER |w 001855762 |u 000020 |a 0 |e BOA001 |j MZK50 |s A |t BOA001.MZK01001792669.MZK50001855762000020 |