Jídlo není jenom "něco k jídlu" : tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti
Hlavním tématem publikace je jídlo a to z hlediska jeho významu v sociálním životě. Zkoumá, jak se jídlo podílí na tom, jak si navzájem rozumíme jako členové sociálních skupin a obyvatelé různých kulturních světů, jakou roli sehrává tradiční jídlo v procesech konstrukce národní a regionální identity.
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Knihy
- Fyzický popis
- 285 stran : barevné ilustrace ; 21 x 22 cm
- Vydáno
-
Opava :
Slezská univerzita v Opavě,
2020
- Vydání
- Vydání první
- Témata
- Bibliografie
- Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
- ISBN
- 978-80-7510-428-1
MARC
LEADER | 00000nam a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | nkc20203277178 | ||
003 | CZ PrNK | ||
005 | 20210226091624.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 201221s2020 xr a f 000 0 cze | ||
015 | |a cnb003277178 | ||
020 | |a 978-80-7510-428-1 |q (brožováno) | ||
035 | |a (OCoLC)1240909003 | ||
040 | |a BOA001 |b cze |e rda | ||
041 | 0 | |a cze |b eng | |
043 | |a e-xr--- | ||
045 | |a y1y2 | ||
072 | 7 | |a 316.7 |x Sociologie kultury. Kulturní život |2 Konspekt |9 1 | |
080 | |a 641.56-028.78 |2 MRF | ||
080 | |a 316.74:641.5 |2 MRF | ||
080 | |a 316.347 |2 MRF | ||
080 | |a 316.72:323.174 |2 MRF | ||
080 | |a 303.025 |2 MRF | ||
080 | |a (437.3) |2 MRF | ||
080 | |a (048.8:082) |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Janák, Dušan, |d 1979- |7 jx20100127001 |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a Jídlo není jenom "něco k jídlu" : |b tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti / |c Dušan Janák a kolektiv |
250 | |a Vydání první | ||
264 | 1 | |a Opava : |b Slezská univerzita v Opavě, |c 2020 | |
300 | |a 285 stran : |b barevné ilustrace ; |c 21 x 22 cm | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
504 | |a Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy | ||
546 | |a Anglické resumé | ||
648 | 7 | |a 2011-2020 |7 ch460589 |2 czenas | |
650 | 0 | 7 | |a tradiční jídla |7 ph268220 |z Česko |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a sociologie jídla |7 ph198719 |z Česko |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a národní identita |7 ph117245 |z Česko |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a regionální identita |7 ph121103 |z Česko |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a empirický výzkum |7 ph486121 |z Česko |y 2011-2020 |2 czenas |
650 | 0 | 9 | |a traditional cookery |z Czechia |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a sociology of food |z Czechia |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a national identity |z Czechia |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a regional identity |z Czechia |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a empirical research |z Czechia |y 2011-2020 |2 eczenas |
655 | 7 | |a kolektivní monografie |7 fd501537 |2 czenas | |
655 | 9 | |a collective monographs |2 eczenas | |
910 | 2 | |a BOA001 |b 2-1457.840 | |
990 | |a BK | ||
991 | |b 202102 |c NOV | ||
995 | |a 01 | ||
996 | 6 | |b 2610850671 |c 2-1457.840 |l MZK |r Sklad / do 1 hodiny |n 1 |p p.v. |w 001838920 |u 000010 |a 1 |e BOA001 |j MZK50 |s P |t BOA001.MZK01001781034.MZK50001838920000010 |