Velký český kuchařský lexikon
Chci si vypůjčit
Nové vydání monumentálního díla, které vyšlo poprvé v roce 1939 a jehož autorem je legendární šéfkuchař Grandhotelu Steiner. Kniha knih českých kuchařů, aristokratů a snobů - více než 5000 receptů aristokracie, bohatých měšťanů, slavných šéfkuchařů velkých hotelů a proslulých restaurací, úspěšných umělců a v neposlední
řadě i snobů a zbohatlíků. Výběr pokrmů, od předkrmů a polévek až k moučníkům, se zaměřuje na francouzskou hauté cuisine, jak se ustálila před Velkou válkou, mj a jak se tříbila a doplňovala ve dvacátých a třicátých letech 20. století. V knize však jsou zahrnuty recepty pokrmů německých, rakouských, italských, anglických, ruských, polských, španělských, ukrajinských, tureckých, srbských, skandinávských, českých a dalších národů. Uživatelsky upraveno a rozšířeno podnětným vysvětlujícím aparátem.
… celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
-
Hlavní autor
-
Josef Bittermann
-
Další autoři
-
Viktor Faktor, 1944-2017
Jiří Sádlo
-
Typ dokumentu
- Knihy
-
Fyzický popis
- 783 s. : il. ; 25 cm
-
Vydáno
-
Praha :
Dauphin,
2012
-
Edice
- Sporáček
-
Témata
-
Popis jednotky
- Terminologický slovník
Obsahuje rejstříky
-
ISBN
- 978-80-7272-430-7